Együtt a siker felé

A csapatról bővebben

Tóth Péter - Hangmérnök, stúdió manager

Gyerek korom óta foglalkozok zenével, de kicsit másképp mint a legtöbb stúdió tulajdonos. Én mindig is technikai oldalról közelítettem meg a zenét, értsétek ezt úgy, hogy általános iskolában is már apukám hangfalait bütyköltem, és legóból építettem stroboszkópot az osztály bulira.

Még általános iskolában belekezdtem a rádiós műsorvezetésbe, amit a középiskolában is műveltem, kiegészítve az iskolai stúdió technikai vezetésével. Ekkor kezdtem el DJ-ként dolgozni, és kisebb rendezvényeket hangosítani. A középiskola végére világossá vált a pályám, eldöntöttem, hogy hangmérnök szeretnék lenni.

Elkezdtem dolgozni a városi rádiónál műsorvezetőként, aminek pár év alatt a technikai vezetője lettem. Egyre több élőzenés produkcióhoz kerültem közel, így a DJ-zésből szépen lassan átváltottam a hangszeres zenére, azon belül is főleg a Rock műfajra.

A főiskolán megszereztem azt a technikai tudást, és gyakorlatot, ami szükséges volt a stúdió megtervezéséhez, és megvalósításához. A főiskola utolsó évében 2009-ben, meg is nyitottuk feleségemmel a Nortyx Hangstúdiót, ami azóta is várja a zenélni vágyók minden korosztályát, stílusirányzattól függetlenül.

A stúdióban töltött évek alatt, egyre jobb és jobb produkciókban vehettem részt. Jelenleg rengeteg dalunkat játsszák rádiók, TV-k, és időnként összejön egy-egy spotify top 1 single is.

A jövőre való tekintettel, életcélom, hogy ez legyen Magyarország, és egész Európa legjobb stúdiója, ahonnan idővel egy Grammy-díj is kitermelődik :) .

 

Ossó Balázs - hangmérnök, dalszerző

A nevem Ossó Balázs. Kiskorom óta fő érdeklődési köreim között volt a zene. Általános iskolában énekléssel és zongorázással indult, majd középiskolában gitározással és musical szerepekkel folytatódott. Ebben az időben kezdtem el érdeklődni a hangtechnika és a videózás iránt és felvenni először magamat, majd később másokat is. Néhány tehetségkutatós próbálkozás után rájöttem, hogy az nem az én utam, hogy zenésszé váljak, szóval intenzíven belevetettem magam a koncertezésbe. Egy időre kiköltöztem Amerikába, ahol megírtam az első dalaimat és beleszerettem a számítógépes zenekészítésbe, először Abletonon, majd később Cubasen keresztül.

Miután hazajöttem videó vágással foglalkoztam Hosszú Katinka mellett, megjártam még egy tehetségkutatót, elvégeztem a régóta várt zenei produceri iskolát, az imPro Schoolt. Továbbra is koncerteztem és vártam a lehetőséget, hogy egy stúdióban dolgozhassak hasonlóan kreatív emberekkel.

2019. Január 2-tól meg is kaptam ezt a lehetőséget Pétertől és a Nortyx Hangstúdiótól. Az első időszakban rengeteget tanulva, majd később közösen dolgozva igyekszünk kihozni a hozzánk érkezők zenei igényeiből a legtöbbet.
Mint hangmérnök a személyes céljaim közé tartozik, hogy akikkel együtt dolgozok, azokból kihozzam a maximumot. Mint producer, tartsam a lépést a külföldi trendekkel, akár megelőzzem azt. Mint zenész, minél magasabb szinten ismerni és használni a hangszereimet. Mint dalszerző, fülbemászó és tartalommal bíró dalokat írni és megosztani a világgal. Mint ember, boldognak lenni és azt csinálni, amit szeretek.

 

Tóth-Soltész Marianna

Kezdetek óta alapító tagja vagyok a stúdiónak. Gyerekkorom óta énekelek egyénileg, és zenekarban is. A Hangstúdióban a marketing anyagokért, és a fotókért vagyok felelős.