Együtt a siker felé
Hangkártya: Focusrite Liquid Saffire 56

Hangkártya: Focusrite Liquid Saffire 56

28 be-, és 28 kimenettel rendelkező késleltetés mentes, kimagasló minőségű hangkártya. A magas számú be és kimeneteknek köszönhetően lehetőség van, soksávos dobrögzítés mellett, akár még egyéb kiegészítő hangszereket is felvenni egy időben. Nyolc darab a Focusrite cégtől megszokott tökéletesen zajtalan mikrofonbemenet 109dB dinamikatartománnyal. 24bit/192kHz mintavételezés, és késleltetés nélküli DSP jelfeldolgozás.

Focusrite ISA 828 nyolc csatornás mikrofon előfok

Legendás hangzású kompromisszum mentes mikrofon előfok, melyet Rupert Neve tervezett eredetileg 1985-ben, azzal a céllal, hogy egy minden igényt kielégítő, mikrofon előerősítőt hozzon létre, aminél az elsődleges kulcsszó a „Sound” azaz a hangzás volt, és nem a költséghatékonyság.
Ezt az előfokot azóta már studio standerdnek tekinthetjük, mivel egyedi meleg hangja garantáltan ott van minden második világszínvonalú felvétel hangzásában.
Az analóg készülék kiegészül még egy DA konverterrel melyben Burr-Brown egyik csúcs konvertere, a PCM4220 található. A jelet a konverzió után optikai kábelen küldi a stúdió hangkártyájába.
Focusrite ISA 828 nyolc csatornás mikrofon előfok
Mikrofonok

Mikrofonok

2 x Neumann TLM 103 (STEREO Set): 2 db párosított nagy membrános kondenzátor mikrofon. Klasszikus Neumann tervezés és minőség, a transzformátor nélküli áramkörök miatt természetes és kellemes hangzás. Frekvencia tartomány: 20 Hz - 20 kHz, így nem csak énekre, de hangszerek felvételére is alkalmas (dobok overhead mikrofonjaként, és akusztikus gitárhoz is csodálatos). Az ultra alacsony zajszintnek, és magas érzékenységnek köszönhetően ezzel a mikrofonnal könnyedén elérhető a „Larger than Life” hangzás, azaz hogy a felvételen a hang nagyobbnak, erősebbnek tűnik mint valójában.

2 x Sennheiser MD421-II: Az egyik legismertebb stúdió mikrofon a világon. Lényegében minden területen alkalmazható, mély tónusú részlet gazdag hangzása miatt. Minden stúdió elengedhetetlen kelléke, legyen szó dob, ének, vagy hangszer felvételről.

1 x Shure SM7 B: Világszerte stúdió sztenderdnek számító dinamikus vocal mikrofon. Hihetetlen nagy hangerőt is torzítás nélkül képes elviselni, és hangja olyan mintha egy stúdió kondenzátor mikrofon hangtisztaságát ötvöznénk egy kézi dinamikus mikrofon dinamizmusával.

1 x Telefunken M80: Csúcs minőségű pergő mikrofon, rövidített tokozásban, hogy kényelmesen odaférjen a helyére. Az M80-as mikrofon szintén stúdió sztenderdnek számít egyedi középfrekvenciás tartománya miatt, és tranziens átvitele miatt.

2 x Sennheiser E 906: kifejezetten gitárerősítőkhöz tervezték, de kiválóan használható dobokhoz, ütős- és rézfúvós hangszerekhez. Közvetlenebb hangzás közvetlenül az erősítőből. Az e 906 a gitár hangját pont úgy szólaltatja meg, ahogyan szeretnéd, a tisztától a torzig, a visszafogottól az agresszívig.

1 x Sennheiser MKH 416 P48: Magas érzékenységű, csúcsminőségű puskamikrofon, lábcin, narráció, és zörejek felvételéhez.

1 x AKG D12 VR: A legnagyobb klasszikus a lábdob mikrofonok között. Egészen 17 Hz-től 17 kHz-ig mindent tökéletesen és dinamikusan ad át. Használható még basszus hangszerek, illetve basszusgitár láda felvételéhez is.

1 x Solomon SubKick: Speciális SUB tartományú lábdob mikrofon, ami kimondottan a legmélyebb hangokat hivatott a felvételbe vinni, a nélkül hogy utólagosan effektezni kéne a lábdob hangját.

2 x Shure BETA 57: Magas frekvencia átvitelű, stúdió minőségű általános célú hangszermikrofon, mely alkalmas dobok, gitárládák és egyéb hangszerek felvételére.

2 x Shure SM 57: A legendás hangszermikrofon ami minden színpad, és stúdió elengedhetetlen tartozéka. Dobok, gitárládák, és akusztikus hangszerek felvételéhez.

1 x RM700 szalagmikrofon: Igazán mély tónusú nagy hangnyomást elviselő mikrofon. Alkalmas háttér ének és gitárládák felvételére.

4 x Beyerdynamic MKV 87: kávára szerelhető rezonancia mentes mikrofon csiptető, arra az esetre, ha nem megoldható az állványozás, hely vagy idő hiányában.

Mikrofon előfokok, effektek

Avalon VT-737SP: A osztályú elektroncsöves mikrofon és hangszer előfok beépített elekrtoncsöves opto kompresszorral, és parametrikus EQ-val. Ha láttál már nagy külföldi előadókról készült stúdiós klipet, akkor ez az eszköz biztosan ott volt a háttérben, mivel egy jó ének sáv enélkül elképzelhetetlen.
SPL Goldmike 9844: Két csatornás, "A" osztályú elektroncsöves előfok. Telt, meleg, analóg színezetet ad a mikrofon hangjának, jel torzítás nélkül.
Antares AVP-1 Vocal Producer: Auto Tune, mikrofon modellezés, kompresszor, de-esser, eq, noise gate, sztereo modellezés
Phonic TUBE Optimalizer T8200: Elektroncsöves több sávos sztereó BUS kompresszor
Mikrofon előfokok, effektek
Lehallgató rendszer

Lehallgató rendszer

Genelec 1032A: Kiváló minőségű kétutas monitoring rendszer, kifejezetten mastering célokra. Hihetetlenül tiszta és száraz hangzás.
Yamaha NS-10M Studio: A klasszikus monitor hangfal. Szinte minden stúdióban megtalálható ez a jól felismerhető fehér hangszóró.
Yamaha HS50M: Aktív dupla erősítős hangszórórendszer a hozzá tartozó mélysugárzóval.

Rögzítés, editálás

DAW #1: Steinberg Cubase 9 PRO. A legújabb, és sokak által a legjobbnak ítélt stúdió program. Mindent tud ami egy friss szoftvertől elvárható. A legjobb hangminőség, és kezelhetőség, ami nagyon fontos a gyors és pontos munkához. A PRO változat 256 fizikai bemenetet 64 virtuális hangszert tud egyszerre kezelni, mind e mellé a sávok száma korlátlan! 64 bites host program révén sokkal gyorsabb és stabilabb mint versenytársai
A Gyors és megbízható működés miatt, nálunk nem kell hosszú perceket várnod míg a számítógép végrehajt egy műveletet (Sok más programnál ugyanis ez valós probléma, pl SONAR-nál).
DAW #2: Pro Tools 10 AVID. A profi hang- és videó-stúdiók szoftvereit gyártó AVID cég stúdió programja. Más stúdiókkal való kompatibilitás miatt van meg, mivel az új Cubase többet tud, és mindezt egyszerűbben és gyorsabban tudja.
DSP kártya: UAD-2 Duo. Két processzoros DSP hangfeldolgozó effekt kártya, amivel késleltetés nélkül lehet a legkomolyabb VST-ket futtatni. A DSP kártyás effektek mindig sokkal jobb minőségűek, és sokkal hardwerközelibbek mint a sima szoftveres VST-k
Mix contol: Saffire Mix Control. Hangkártyát vezérlő program, amivel bármelyik kimenet köthető bármelyik bemenetre, vagy keverhetőek ezek akár 16 féle keverési arányban egyidejűleg
Központi rögzítő: PC. Intel Core i5 alapú PC, 4 processzor mag, 32 GB DDR3 RAM, RAID2 rendszerű adattárolás az adatvesztés megelőzése miatt, 2 videó vezérlő 3 monitor. Rögzítés SSD-re a gyors munka érdekében.
DAW #3: Steinberg Nuendo 4. Korábbi projektek lefele kompatibilitása miatt használjuk csak
Rögzítés, editálás
Gitár felszerelések

Gitár felszerelések

Peavey 5150 Gitár fej + láda: Egy igazi rock klasszikus! Eredeti 1992-es, első szériás Peavey 5150 gitárfej+láda kombináció, amit még az USA-ban készítettek, signature for Eddie Van Halen. [Made in USA]
Peavey Valve King 100 Gitár fej + láda: Elektroncsöves elő és végfokkal, kiváló Amerikai hangzású gitráerősítő + Valve King 412 400W-os hangláda 4 darab 12"-os hangszóróval [Made in USA]
Marhall: JCM 2000 - DSL 100h Gitár fej + 1960 B Lead ládaElektroncsöves elő és végfokkal, klasszikus angol gitráerősítő + 1960 Lead gitárláda 300W-os hangláda 4 darab 12"-os hangszóróval [Made in England]
Gallien Krueger Back Line 600: Tranzisztoros Basszusgitár erősítő fej. (EQ, Gain, Contour, Boost)
Avid Eleven Rack - Gitár effekt processzor: A modellező gitárfejek királynője! Valódi AVID minőség és hangzás. A legtöbb nagy gitárerősítő gyártó legjobb fejeit képes minden kétséget kizáró módon szimulálni. Kimondottan ReAmp módon is működik, így utólag cserélhető vele a felvett gitárhangzás.
Radial Engineering Pro 48: Kompromisszum mentes Aktív Di-Box. Gitárok felvételénél van fontos szerepe, mivel ezzel oldható meg a tiszta jel egyidejű felvétele, az effektezettel együtt..
ULTRA-G GI100 Di-Box: Gitár kombók, Multieffektek erősített vagy vonal kimenetére kapcsolható jel elosztó (szimmetrizáló)

VST effektek (csak a legfontosabbak)

Universal Audio UAD-2 Duo Core: Klasszikus Analóg "vasak" tökéletes szimulálására képe, az eredeti berendezéek gyártója által felügyelt módon. A ma kapható leg élethűbb analóg élmény digitális köntösben. Hatalmas számítási teljesítménye révén a számítógéped kapacitásától függetlenül futtat nagy mennyiségű plug-int, mellyel sokkal szélesebb mértékben és sokkal jobb minőségben alakítható a hangzás, mint a hardver nélküli VST-knél..
Néhány sűrűn használt darab: 1176LN/SE kompresszor, Pultec EQP1 EQ, TELETRONIX® LA-2A leveller/kompresszor
Melodyne Editor: Hangmagasság- és ritmuskorrekciós szoftver, amivel az ének vagy a felvett hangszerek dallamát szerkeszthetjük, gépies torzítás nélkül. A program automatikusan kielemzi a hangot, és grafikusan megjeleníti. Ezután lehet manuálisan, vagy automatikusan javítani az intonációs vagy tempó problémákat
Antares AVOX Evo: A világhírű Antares cég énekhang korrekciós szoftver csomagja. A csomagban minden van ami egy énekes hangjának szerkesztéséhez kell. Találunk itt többek között harmonikus torzítót, ultra érzékeny kompresszort, deessert, kórus szimulátort, és egyéb nagyon hasznos algoritmust
AmpliTube 3: Gitár modellező, kiegészítve SVX basszus gitár modellezővel: Analóg modellezésű komplett gitáreffekt rendszer. Tartalmaz pedál, erősítő, hangfal, és mikrofon szimulációt. Természetesen a legnagyobb márkák erősítőinek pontos másolata is megtalálható benne, szám szerint 31 gitárfej, és 46 láda.
Classik Studio Reverb - IK Multimedia: Négy különböző típusú (Hall, Room, Plate, Inverse) kiváló minőségű zengető effekt. Algoritmusa vetekszik a legnépszerűbb Lexicon hardveres zengetők algoritmusával
T-RackS 3 Deluxe - IK Multimedia: Mastering plugincsomag. Minden benne van ami valaha is számított a stúdiótechnikában, és le lehet digitálisan modellezni. Alkalmas minden zenei stílus mastereléséhez
iZotope - Ozone: Szinte végtelen beállítási lehetőségekkel rendelkező mastering eszköz, csak profiknak. Nem analóg berendezéseket modellez, hanem saját digitális algoritmusokat használ, ezáltal elképesztően direkt és tiszta hangzást hoz létre.
XLN Audio - Addictive Drums: A legprofibb dobokat megszégyenítő hangzású digitális dobgép. Stúdiónkban lehetőség van az analóg módon felvett dobot triggerelve javítani, amivel maximálisan pontos, erőteljes, de mégsem gépies hibrid hangzást érünk el
VST effektek (csak a legfontosabbak)
Dob felszerelés és kiegészítők

Dob felszerelés és kiegészítők

Custom dob szett: gyári Remo hátsó bőrökkel, Evans G2-es ütőbőrökkel a tamokon, és Remo Powerstroke 3-as ütőbőrökkel a lábdobon, és a pergőn. Ingyenesen használható a stúdióban töltött idő alatt
Paiste PST 5 Bronz 14 Lábcin: Bérelhető 300 Ft/óra
Paiste PST 5 Bronz 16 Crash cintányér: Bérelhető 300 Ft/óra
Paiste PST 5 Bronz 18 Crash cintányér: Bérelhető 300 Ft/óra
Paiste PST 5 Bronz 20 Ride cintányér: Bérelhető 300 Ft/óra
BasX V4 DPD-800 duplázó lábgép: Ingyenesen használható

Alesis VI25

MIDI Pad/billentyűs kontroller kombináció. 25 teljes méretű félig súlyozott billentyű aftertouch funkcióval, 16 RGB háttérvilágítású, velocity- és nyomásérzékeny pad, DAW és plug-in vezérlésére tervezve, 8 hozzárendelhető forgó- és 24 nyomógomb, Pitch és modulációs kerék. Segítségével egyszerűen és gyorsan lehet perka sávokat készíteni a felvételedhez, vagy egy két telítő szintetizátor szólamot hozzáadni a dal szükséges részeihez.
Alesis VI25
Kontroller (digitális keverő)

Kontroller (digitális keverő)

QCon Pro - Icon: 16 Motoros faderrel rendelkező MIDI kontroller, amely a legtöbb DAW szoftverrel kompatibilis. Segítségével sokkal gyorsabb a munka mintha csak egérrel és billentyűzettel dolgoznánk. Motorizált faderekkel, forgó potméterekkel (push-to-reset funkció), nagy méretű, háttérvilágítású LCD kijelzővel. Mackie vezérlés Cubase, Nuendo, Samplitude, Logic Pro és Ableton Live szoftverekhez