Együtt a siker felé
SSL Analóg keverés (SuperAnalogue Summing), és jelfeldolgozás

SSL Analóg keverés (SuperAnalogue Summing), és jelfeldolgozás

Az SSL (Solid State Logic) Sigma, a legendás hangzásáról híres SSL nagyformátumú keverőpultok elektronikáját, és hangkarakterét teszi elérhetővé számunkra! Nem digitális szimulációról van szó, ami ugyan közel van a valósághoz, de mégsem az igazi, hanem itt valódi Analóg áramkorok dolgoznak azon, hogy a te zenéd a lekeveréskor megkapja azt a teltséget, tér érzetet, szelektáltságot, erőt, és ízt, amit kizárólag ezekkel az eszközökkel lehet elérni. Ha mindig arról álmodtál, hogy eljuss egy olyan stúdióba, ahol tényleg a legnagyobb külföldi sztárok színvonalán lehet dolgozni, Magyarországra méretezett árakon, akkor gyere hozzánk, és próbáld ki mit tudunk!
Az SSL keverő után, két hozzá illő jelfeldolgozó eszköz megy a sztereó jel. Ezek egy szintén klasszikus VCA Bus Compressor, ami a jel dinamikáját szabályozza, illetve egy SSL Fusion teljesen analóg hangszínező eszköz, ami még teltebbé, nyíltabbá, és tisztábbá teszi a lekevert anyagodat.
Figyelem! Ez az összeállítás Magyarországon csak nagyon kevés stúdióban érhető el, mivel ez már tényleg a világszínvonal!

Mikrofon előfokok, és konverterek:

Avalon VT-737SP: A osztályú elektroncsöves mikrofon és hangszer előfok beépített elekrtoncsöves opto kompresszorral, és parametrikus EQ-val. Ha láttál már nagy külföldi előadókról készült stúdiós klipet, akkor ez az eszköz biztosan ott volt a háttérben, mivel egy jó ének sáv enélkül elképzelhetetlen.
SPL Goldmike 9844: Két csatornás, "A" osztályú elektroncsöves előfok. Telt, meleg, analóg színezetet ad a mikrofon hangjának, jel torzítás nélkül.
Focusrite ISA 828 nyolc csatornás mikrofon előfok: Legendás hangzású kompromisszum mentes mikrofon előfok, melyet Rupert Neve tervezett eredetileg 1985-ben, azzal a céllal, hogy egy minden igényt kielégítő, mikrofon előerősítőt hozzon létre, aminél az elsődleges kulcsszó a „Sound” azaz a hangzás volt, és nem a költséghatékonyság. Ezt az előfokot azóta már studio standerdnek tekinthetjük, mivel egyedi meleg hangja garantáltan ott van minden második világszínvonalú felvétel hangzásában. Az analóg készülék kiegészül még egy DA konverterrel melyben Burr-Brown egyik csúcs konvertere, a PCM4220 található. A jelet a konverzió után optikai kábelen küldi a stúdió hangkártyájába.
Focusrite Clarett OctoPre: Nyolc darab eredeti Focusrite mikrofon bemenet 118dB dinamika tartománnyal, ami óriási erőt ad a felvételnek egy középkategóriás mikrofon előfokhoz képest. 24bit/192kHz mintavételezés, és késleltetés nélküli DSP jelfeldolgozás.
Focusrite Liquid Saffire 56: Nyolc darab a Focusrite cégtől megszokott tökéletesen zajtalan mikrofonbemenet 109dB dinamikatartománnyal. 24bit/192kHz mintavételezés, és késleltetés nélküli DSP jelfeldolgozás.
Mikrofon előfokok, és konverterek:
Interface (Hangkártya): MOTU 24 Ao

Interface (Hangkártya): MOTU 24 Ao

24 bemenet és 48 kimenet késleltetés mentes feldolgozása jellemzi leginkább, ezt az atom stabil, kimagasló teljesítményű és minőségű hangkártyát. Segítségével egyidejűleg tudunk rögzíteni 24 mikrofon jelet, ami bőven lefed egy nagy zenekart is. A jelfeldolgozást DSP jelfeldolgozó processzor végzi. Lehetőség van már a felvétel közben úgy visszahallgatni magadat, ahogy a felvételen szólni fog, tehát kompresszálva, zengetve, amit csak szeretnél. Ráadásul a ma RAP/TRAP zenében divatos Auto-Tune hangzást is ÉLŐBEN rá tudjuk tenni a hangodra, így tudod igazán kreatívan használni az AutoTune-t.

Mikrofonok

2 x Neumann TLM 103 (STEREO Set): 2 db párosított nagy membrános kondenzátor mikrofon. Klasszikus Neumann tervezés és minőség, a transzformátor nélküli áramkörök miatt természetes és kellemes hangzás. Frekvencia tartomány: 20 Hz - 20 kHz, így nem csak énekre, de hangszerek felvételére is alkalmas (dobok overhead mikrofonjaként, és akusztikus gitárhoz is csodálatos). Az ultra alacsony zajszintnek, és magas érzékenységnek köszönhetően ezzel a mikrofonnal könnyedén elérhető a „Larger than Life” hangzás, azaz hogy a felvételen a hang nagyobbnak, erősebbnek tűnik mint valójában.

2 x Sennheiser MD421-II: Az egyik legismertebb stúdió mikrofon a világon. Lényegében minden területen alkalmazható, mély tónusú részlet gazdag hangzása miatt. Minden stúdió elengedhetetlen kelléke, legyen szó dob, ének, vagy hangszer felvételről.

1 x Shure SM7 B: Világszerte stúdió sztenderdnek számító dinamikus vocal mikrofon. Hihetetlen nagy hangerőt is torzítás nélkül képes elviselni, és hangja olyan mintha egy stúdió kondenzátor mikrofon hangtisztaságát ötvöznénk egy kézi dinamikus mikrofon dinamizmusával.

1 x Telefunken M80: Csúcs minőségű pergő mikrofon, rövidített tokozásban, hogy kényelmesen odaférjen a helyére. Az M80-as mikrofon szintén stúdió sztenderdnek számít egyedi középfrekvenciás tartománya miatt, és tranziens átvitele miatt.

2 x Sennheiser E 906: kifejezetten gitárerősítőkhöz tervezték, de kiválóan használható dobokhoz, ütős- és rézfúvós hangszerekhez. Közvetlenebb hangzás közvetlenül az erősítőből. Az e 906 a gitár hangját pont úgy szólaltatja meg, ahogyan szeretnéd, a tisztától a torzig, a visszafogottól az agresszívig.

1 x Sennheiser MKH 416 P48: Magas érzékenységű, csúcsminőségű puskamikrofon, lábcin, narráció, és zörejek felvételéhez.

1 x AKG D12 VR: A legnagyobb klasszikus a lábdob mikrofonok között. Egészen 17 Hz-től 17 kHz-ig mindent tökéletesen és dinamikusan ad át. Használható még basszus hangszerek, illetve basszusgitár láda felvételéhez is.

1 x Solomon SubKick: Speciális SUB tartományú lábdob mikrofon, ami kimondottan a legmélyebb hangokat hivatott a felvételbe vinni, a nélkül hogy utólagosan effektezni kéne a lábdob hangját.

2 x Shure BETA 57: Magas frekvencia átvitelű, stúdió minőségű általános célú hangszermikrofon, mely alkalmas dobok, gitárládák és egyéb hangszerek felvételére.

2 x Shure SM 57: A legendás hangszermikrofon ami minden színpad, és stúdió elengedhetetlen tartozéka. Dobok, gitárládák, és akusztikus hangszerek felvételéhez.

1 x RM700 szalagmikrofon: Igazán mély tónusú nagy hangnyomást elviselő mikrofon. Alkalmas háttér ének és gitárládák felvételére.

4 x Beyerdynamic MKV 87: kávára szerelhető rezonancia mentes mikrofon csiptető, arra az esetre, ha nem megoldható az állványozás, hely vagy idő hiányában.

Mikrofonok
Lehallgató rendszer

Lehallgató rendszer

Genelec 1032A: (Studio A) Kiváló minőségű kétutas monitoring rendszer, kifejezetten mastering célokra. Hihetetlenül tiszta és száraz hangzás.
Yamaha NS-10M Studio: (Studio A) A klasszikus monitor hangfal. Szinte minden stúdióban megtalálható ez a jól felismerhető fehér hangszóró. + KRK Studio Mélynyomó
Yamaha NS-10M Studio: (Editing Room) A klasszikus monitor hangfal. Szinte minden stúdióban megtalálható ez a jól felismerhető fehér hangszóró. + Yamaha Studio Mélynyomó

Gitár felszerelések

Peavey 5150 Gitár fej + láda: Egy igazi rock klasszikus! Eredeti 1992-es, első szériás Peavey 5150 gitárfej+láda kombináció, amit még az USA-ban készítettek, signature for Eddie Van Halen. [Made in USA]
Peavey Valve King 100 Gitár fej + láda: Elektroncsöves elő és végfokkal, kiváló Amerikai hangzású gitráerősítő + Valve King 412 400W-os hangláda 4 darab 12"-os hangszóróval [Made in USA]
Marhall: JCM 2000 - DSL 100h Gitár fej + 1960 B Lead ládaElektroncsöves elő és végfokkal, klasszikus angol gitráerősítő + 1960 Lead gitárláda 300W-os hangláda 4 darab 12"-os hangszóróval [Made in England]
Gallien Krueger Back Line 600: Tranzisztoros Basszusgitár erősítő fej. (EQ, Gain, Contour, Boost)
Avid Eleven Rack - Gitár effekt processzor: A modellező gitárfejek királynője! Valódi AVID minőség és hangzás. A legtöbb nagy gitárerősítő gyártó legjobb fejeit képes minden kétséget kizáró módon szimulálni. Kimondottan ReAmp módon is működik, így utólag cserélhető vele a felvett gitárhangzás.
Radial Engineering Pro 48: Kompromisszum mentes Aktív Di-Box. Gitárok felvételénél van fontos szerepe, mivel ezzel oldható meg a tiszta jel egyidejű felvétele, az effektezettel együtt..
ULTRA-G GI100 Di-Box: Gitár kombók, Multieffektek erősített vagy vonal kimenetére kapcsolható jel elosztó (szimmetrizáló)
Gitár felszerelések
Dob felszerelés és kiegészítők

Dob felszerelés és kiegészítők

Yamaha Recording Custom Standard prémium dob szett: Remo és Evans bőrökkel a tamokon, és Remo Powerstroke 3-as ütőbőrökkel a lábdobon. Ingyenesen használható a stúdióban töltött idő alatt
Mapex 14"x6,5" 30th Anniversary SD: Limitált szériás pergődob (Ingyenesen használható)
Yamaha HW780: Hardware Pack
Paiste PST 5 Bronz 14 Lábcin: Bérelhető 300 Ft/óra
Paiste PST 5 Bronz 16 Crash cintányér: Bérelhető 300 Ft/óra
Paiste PST 5 Bronz 18 Crash cintányér: Bérelhető 300 Ft/óra
Paiste PST 5 Bronz 20 Ride cintányér: Bérelhető 300 Ft/óra
BasX V4 DPD-800 duplázó lábgép: Ingyenesen használható

Hangszerek a stúdióban

Yamaha: YDP-144 B Arius - Digitális zongora
Fender Stratocaster: Player Series Stratocaster MN Tidepool
Les Paul, Singlecut: Epiphone Les Paul CUSTOM PRO Ebony Black
Precision Bass: Falcon (Fender másolat a 90-es évekből)
Cort: elektro akusztikus gitár
Hangszerek a stúdióban
Rögzítés, editálás

Rögzítés, editálás

DAW #1: Steinberg Cubase 11 PRO. A legújabb, és sokak által a legjobbnak ítélt stúdió program. Mindent tud ami egy friss szoftvertől elvárható. A legjobb hangminőség, és kezelhetőség, ami nagyon fontos a gyors és pontos munkához. A PRO változat 256 fizikai bemenetet 64 virtuális hangszert tud egyszerre kezelni, mind e mellé a sávok száma korlátlan! 64 bites host program révén sokkal gyorsabb és stabilabb mint versenytársai
A Gyors és megbízható működés miatt, nálunk nem kell hosszú perceket várnod míg a számítógép végrehajt egy műveletet (Sok más programnál ugyanis ez valós probléma, pl SONAR-nál).
DAW #2: Pro Tools 10 AVID. A profi hang- és videó-stúdiók szoftvereit gyártó AVID cég stúdió programja. Más stúdiókkal való kompatibilitás miatt van meg, mivel az új Cubase többet tud, és mindezt egyszerűbben és gyorsabban tudja.
DSP kártya: UAD-2 Duo és Quad. Két processzoros DSP hangfeldolgozó effekt kártya, amivel késleltetés nélkül lehet a legkomolyabb VST-ket futtatni. A DSP kártyás effektek mindig sokkal jobb minőségűek, és sokkal hardwerközelibbek mint a sima szoftveres VST-k
Központi rögzítő: PC (Studio A). Intel Core i7 (10th Gen) alapú PC, 8 processzor mag, 32 GB DDR4 RAM, RAID2 rendszerű adattárolás az adatvesztés megelőzése miatt, GTX videó vezérlő 3 monitor. Rögzítés SSD-re a gyors munka érdekében.
Központi rögzítő: PC (Editing Room). Intel Core i7 (10th Gen) alapú PC, 8 processzor mag, 32 GB DDR4 RAM, RTX videó vezérlő 2 monitor.

VST effektek (csak a legfontosabbak)

Universal Audio UAD-2 Quad Core: Klasszikus Analóg "vasak" tökéletes szimulálására képe, az eredeti berendezéek gyártója által felügyelt módon. A ma kapható leg élethűbb analóg élmény digitális köntösben. Hatalmas számítási teljesítménye révén a számítógéped kapacitásától függetlenül futtat nagy mennyiségű plug-int, mellyel sokkal szélesebb mértékben és sokkal jobb minőségben alakítható a hangzás, mint a hardver nélküli VST-knél..
Néhány sűrűn használt darab: 1176LN/SE kompresszor, Pultec EQP1 EQ, TELETRONIX® LA-2A leveller/kompresszor
Melodyne 5 Editor: Hangmagasság- és ritmuskorrekciós szoftver, amivel az ének vagy a felvett hangszerek dallamát szerkeszthetjük, gépies torzítás nélkül. A program automatikusan kielemzi a hangot, és grafikusan megjeleníti. Ezután lehet manuálisan, vagy automatikusan javítani az intonációs vagy tempó problémákat
Antares Auto-Tune 5: A világhírű Antares cég énekhang korrekciós szoftver csomagja. A csomagban minden van ami egy énekes hangjának szerkesztéséhez kell. És IGEN nálunk lehet ÉLŐBEN használni az Auto-Tune-t ha a zenéd ezt megköveteli...
AmpliTube 3: Gitár modellező, kiegészítve SVX basszus gitár modellezővel: Analóg modellezésű komplett gitáreffekt rendszer. Tartalmaz pedál, erősítő, hangfal, és mikrofon szimulációt. Természetesen a legnagyobb márkák erősítőinek pontos másolata is megtalálható benne, szám szerint 31 gitárfej, és 46 láda.
Classik Studio Reverb - IK Multimedia: Négy különböző típusú (Hall, Room, Plate, Inverse) kiváló minőségű zengető effekt. Algoritmusa vetekszik a legnépszerűbb Lexicon hardveres zengetők algoritmusával
T-RackS 3 Deluxe - IK Multimedia: Mastering plugincsomag. Minden benne van ami valaha is számított a stúdiótechnikában, és le lehet digitálisan modellezni. Alkalmas minden zenei stílus mastereléséhez
iZotope - Ozone: Szinte végtelen beállítási lehetőségekkel rendelkező mastering eszköz, csak profiknak. Nem analóg berendezéseket modellez, hanem saját digitális algoritmusokat használ, ezáltal elképesztően direkt és tiszta hangzást hoz létre.
XLN Audio - Addictive Drums: A legprofibb dobokat megszégyenítő hangzású digitális dobgép. Stúdiónkban lehetőség van az analóg módon felvett dobot triggerelve javítani, amivel maximálisan pontos, erőteljes, de mégsem gépies hibrid hangzást érünk el
VST effektek (csak a legfontosabbak)
Alesis VI25

Alesis VI25

MIDI Pad/billentyűs kontroller kombináció. 25 teljes méretű félig súlyozott billentyű aftertouch funkcióval, 16 RGB háttérvilágítású, velocity- és nyomásérzékeny pad, DAW és plug-in vezérlésére tervezve, 8 hozzárendelhető forgó- és 24 nyomógomb, Pitch és modulációs kerék. Segítségével egyszerűen és gyorsan lehet perka sávokat készíteni a felvételedhez, vagy egy két telítő szintetizátor szólamot hozzáadni a dal szükséges részeihez.

Kontroller (digitális keverő)

QCon Pro - Icon: 16 Motoros faderrel rendelkező MIDI kontroller, amely a legtöbb DAW szoftverrel kompatibilis. Segítségével sokkal gyorsabb a munka mintha csak egérrel és billentyűzettel dolgoznánk. Motorizált faderekkel, forgó potméterekkel (push-to-reset funkció), nagy méretű, háttérvilágítású LCD kijelzővel. Mackie vezérlés Cubase, Nuendo, Samplitude, Logic Pro és Ableton Live szoftverekhez
Kontroller (digitális keverő)
Egyéb effektek

Egyéb effektek

Antares AVP-1 Vocal Producer: Auto Tune, mikrofon modellezés, kompresszor, de-esser, eq, noise gate, sztereo modellezés
Phonic TUBE Optimalizer T8200: Elektroncsöves több sávos sztereó BUS kompresszor
Cookie beállítások