Együtt a siker felé

   SSL Analog Mix és Master  

Kimondottan mozgalmas időszakon vagyunk túl, és nagyon izgalmas projektekben vettünk részt, valamint egy új terméket is bevezettünk, ezekből emelek ki nektek a legfontosabbakat:

  • Lemezbemutató, és koncert felvétel, klipforgatással egybekötve.
  • Lett egy újabb NKA nyertes zenekarunk.
  • Új tagokkal bővült a hanglemez kiadónk metal szekciója.
  • Mixing és mastering oktatás indul a Nortyxban.
  • A jövőben van egy kis múlt. (140 kilónyi)


Lemezbemutató, és koncert felvétel, klipforgatással egybekötve.

2021 év vége igen mozgalmas volt, sok nagy projektet fejeztünk be, többek között a YEWO zenekar nagylemezét, amihez egy lemezbemutató koncertet is szerveztünk. A lemezbemutató koncerten a teljes Nortyx stáb jelen volt, mivel nem csak soksávos hangfelvételt készítettünk, hanem koncertklippet is forgattunk, 5 kamerával, háttér jelenetekkel, ahogy azt kell. A koncert igen jól sikerült, amiről az alábbi videó tesz tanúbizonyságot:
YEWO

Felbuzdulva a klip sikerén, forgattunk még az Echonald nak is egy jó koncert klipet, új dalukhoz. Amit szintén nagyon jól fogadtak a rajongók:
Echonald
És alig pár hete vettük fel a stúdió egyik legfrissebb bandájának atomdurva koncert klipjét, ami a Susie And The Pills nagylemezzel nagyjából egy időben fog megjelenni, de egyetlen kép, talán mindent elmond a hangulatról.
Susie

Lett egy újabb NKA nyertes zenekarunk.

Két év telt el azóta hogy az egyik nálunk rögzítő zenekar támogatást nyert az NKA-nál, akik a támogatást egy nagy lemezre költötték. Idén a YEWO-val nyertünk 2,5 millió forintot, amit egy lemezre, és egy koncert turné megszervezésére fogunk fordítani idén, közösen.

Új tagokkal bővült a hanglemez kiadónk metal szekciója.

Tavaj végre elkezdtek felébredni a zenekarok COVID kényszerálmukból, és elkezdtek stúdiózni. Nagy öröm, hogy új dalával minket tisztelt meg az Inercy zenekar, akik előttünk Magyarország legnagyobb stúdiójában rögzítettek.
Inercy
Elkezdtünk dolgozni egy egész Echonald nagylemezen, illetve befejeztük a Subcortic nagylemez felvételi munkáit.
Idén két újabb zenekar tért be hozzánk, azok után hogy felvettek 1-1 dalt szintén a hazai legnagyobb stúdióban, ami egy nagyon jó jel számunkra, hogy bár a süketszoba mérete nem összemérhető, a technikánk, és a tudásunk eléri, és meg is haladja a versenytársakét…

Mixing és mastering oktatás indul a Nortyxban.

Régóta kérdeztétek tőlem, hogy miért nem oktatok mix mastert. Na most itt a lehetőség megtanulni mindent amit tudok! Ha érdekel a dolog, itt találsz egy részletes leírást: https://hangstudio.hu/mixmaster

mix master


A jövőben van egy kis múlt. (140 kilónyi)

Idén eljött az idő, hogy előássam a kincses raktárból azt a stúdiómagnót, amit még a főiskolám átépítésekor sikerült megvegyek működésképtelen állapotban, és az óta várja, hogy hadrendbe álljon. Tervek szerint egy műszaki restaurátor segítségével idén életet lehelünk a 70-es évek beli stúdió magnóba, és feltuningoljuk, hogy megfeleljen a mai kornak. Ezt követően, ha sikerrel járunk, már nem csak magnószalag szimulációval fogunk rendelkezni, hanem valódi szalagos master is készíthető, ami igazi kuriózum, egész Európában. A kihívás mértékét mutatja, hogy a magnót már csak mozgatni se könnyű, mivel 140 kilót nyom.

stm

 

 

Ha még nem tennéd, kövess minket:

Facebook: https://www.facebook.com/nortyxhangstudio

Instagram: https://www.instagram.com/nortyxhangstudio/

TikTok: https://www.tiktok.com/@nortyxstudio

Web:https://hangstudio.hu/