Együtt a siker felé
Nortyx logo
The QBS – Lenyomatok

The QBS – Lenyomatok

Réges-régen egy messzi-messzi kocsmában indult a The Qbs zenekar története. Időszámításunk szerint 2012 őszét írtuk s akkoriban a világ az éppen elfogyó maja naptár miatt aggodalmaskodott.

Schéder Balázs (gitár) és Ulbert János (basszusgitár) egy delíriumos nosztalgia iszogatás közepette ráeszmélt, hogy olthatatlan láng ég bennük egy funk-rock zenekar alapítása iránt.

Pár alkalmi jam-et követően egyértelművé vált, hogy van pengetni valójuk egymás mellett és megindult a hajtóvadászat egy metronóm lelkű dobos és egy arany hangú énekes után. Két ütős is elfogyott mire az internet sűrű mocsarából előbukkant a bőrök ura Lövei Attila (dob). Végül 2013 februárjában, Furuglyás René (ének) megragadta a mikrofont és megszületett a The Qbs.

A srácok, már a kezdetek kezdetén saját ötletekkel és sajátos hangzásvilággal indítottak. A dallamok szerencsére termékeny talajba hullottak és jöttek is az eredmények, két kislemez és egy tehetségkutató dobogós helyezése formájában.

2016-ban indultak az első - Lenyomatok nevet viselő - nagylemezük munkálatai, amely teljes egészében a Nortyx Records gondozásában készült. A banda a lemez fő stílusát funk-rock-nak tekinti, de több zenei kalandozás is tetten érhető, úgy mint a reggae vagy az alternatív rock. Míg például a „HÉV” és a „Képen” lírikásabb hangvételű, addig a „Mindent szabad” és a „Betelt a pohár” húzósabb, rockosabb hangzásvilággal gazdagítja az összképet. A korong két angol nyelvű bónusz számmal zárul, a „Never die” és a „Don't You Wanna (Eat my Soul)”, amit a fiúk a Qbs első korszakából való lenyomatként hoztak magukkal.

Hangerőt feltekerni, indulás!

Kövesd a zenekart: Facebook: https://www.facebook.com/TheQbs

A hangfelvétel a Nortyx Hangstúdióban készült: https://hangstudio.hu/
Hangmérnök: Tóth Péter
Kiadja a Nortyx Records © 2017

A The QBS – Lenyomatok nagylemeze meghallgatható, és megvásárolható a nagyobb digitális zenei áruházakban.

  • The QBS – Lenyomatok
  • The QBS – Lenyomatok
  • The QBS – Lenyomatok
2017/03/02