Együtt a siker felé
Nortyx logo
TøNy Nameless - Tim Burton

TøNy Nameless - Tim Burton

Új dallal jelentkezik 2023. április 29-én TøNy Nameless, a Budapest Open Mic győztese és Magyarország 2022-es Rap Battle Bajnoka! 

A „Tim Burton” címet viselő új track az első megjelenése a készülő EP-ről. Hangulata és képi világa groteszkebb a megszokottnál hiszen a főszereplője is különc, aki a normálistól kellő távolságban tudhatja magát. Szövegeiben vegyesen reflektál önmagára és környezetére, de semmiképp sem szájbarágós módon teszi azt, hanem sajátos, néhol elvont, mégis pörgős szófordulatokkal. 

Tony egy magyar rapper és dalszövegíró, aki 2020-ban kezdett el foglalkozni komolyabban beat-makinggel és szövegírással. Munkásságát a zenei műfajok keverése jellemzi, amibe leginkább trap és metal elemeket kombinál. Sokat inspirálódott Nu-metál és pop-punk zenéből, de a rap klasszikusok is nagy hatással voltak rá. 

2021-ben a Lángoló és a Lenovo közös nyereményjátékán, ahol a szövegbe fűzve laptop specifikációkat kellett írni, harmadik helyezettet ért el. 

Első kisebb sikere után 2022-ben jelentkezett a negyedik Rap.hu Battle arénájára, ahol a klasszikus rap csatákat idéző módon kieséses alapon zajlott a verseny az online térben. Itt sikerült végül a dobogó legfelső fokán végeznie ezzel elnyerve a "Magyarország 2022-es Rap Battle Bajnoka" címet.

Még ugyanebben az évben a Budapest Tuning és a SUBKULT rendezése alatt zajló Budapest OpenMIC-on is sikerült meggyőznie a szakmai zsűrit és behúznia újra az első helyet.

Így 2022-ben Tony-nak sikerült végig menetelnie két rangosabb versenyen, ami végül arra sarkallta, hogy elkészítse első albumát. 

2023 elején a Nortyx Records zenei kiadó szerződtette le Tonyt egy közös EP elkészítésére, kötöttségek és szabályok nélkül. Az EP-nek csak a képzelet szabhat határt, és majd kiderül, hogy ehhez a közönség mit szól. Nem RAP lemez lesz, nem is Metal, inkább valami, ami mindent vegyít mindennel, de szigorúan tűpontosan.

  • TøNy Nameless - Tim Burton
  • TøNy Nameless - Tim Burton
  • TøNy Nameless - Tim Burton
2023/04/21