Együtt a siker felé
Nortyx logo
Új szövegvideóval jelentkezett a RockOut zenekar Lemmy emlékére

Új szövegvideóval jelentkezett a RockOut zenekar Lemmy emlékére

Nyáron jelent meg a Rockout Égi törvény című nagylemeze, melyről megérkezett a harmadik klip is a Menni vagy meghalni című számhoz ezúttal egy dalszöveges videó formájában. A klip a Motörhead frontembere Lemmy Kilmister halálának ötödik évfordulójára készült, így tisztelegve a legenda emlékének. A dal és a videó is a Nortyx Stúdióban készült.

A zenekar több ponton is kapcsolódik a Motörhead-hez, Tepliczky Gábor zenekarvezető szavaival élve:

„Én mindig is nagy Motörhead rajongó voltam. Amikor a bandával az első koncertünkre mentünk adódott a kérdés, hogy mi legyen a zenekar neve, ha már fellépünk. Akkoriban jelent meg a Motörhead Motörizer albuma, amit sokat hallgattam, és azon van a Rock Out című dal. Ezért javasoltam, hogy legyen ez a zenekar neve. Mivel ellenvetés nem volt, így ez lett. Mindig szerettem a Motörhead zenéjében levő lendületet, amit próbálok a saját dalokba is átvinni. Ebben a számban is feltűnik a Motörheades rock and roll és szerintem nagyon jó húzása van a dalnak, talán még Lemmynek is tetszene :).

Én 94-ben láttam őket élőben először, és amikor lehetett mindig ott voltam a hazai koncerteken. Utoljára a 2011-es szigetes koncerten voltam ott. A 15-ös koncertre már nem akartam elmenni. Akkoriban már Lemmy nagyon rossz állapotban volt, és én nem akartam egy példaképet így látni.”

Lemmy (Ian Fraser Kilmister) 1975-ben alapította meg a Bastards nevű zenekart Larry Walls gitárossal és Lucas Fox dobossal. Nem sokkal később átnevezték bandájukat Motörhead-re. Legnagyobb sikereit az 1980-as években érte el a No sleep ’til Hammersmith és az Ace of Spades lemezekkel. A zenekar 1995-ig több tagcserén is átesett, míg 1995-2015 között állandósult a Lemmy-Phil Campbell-Mikkey Dee felállás. 2000-től a Motörhead mellett a rockabillyt játszó The Head Cat zenekarban is játszott.

Lemmy 2015. december 28-án hunyt el, a rák egy igen agresszív fajtája támadta meg, amiről csak két nappal korábban szerzett tudomást.

https://youtu.be/yAhYySOLvKk

  • Új szövegvideóval jelentkezett a RockOut zenekar Lemmy emlékére
  • Új szövegvideóval jelentkezett a RockOut zenekar Lemmy emlékére
  • Új szövegvideóval jelentkezett a RockOut zenekar Lemmy emlékére
2020/12/25