Együtt a siker felé
Nortyx logo
YEWO - Crying Mantis

YEWO - Crying Mantis

A dalt Kalmár Boti szerezte, méghozzá jól megszokott hangszerét, a Hammond Orgonát hátrahagyva, elektromos gitáron. A nyáron már a Művészetek Völgyén debütált élőben a nóta és hatalmas siker volt a közönség körében!

Szövegileg egy tipikus rákenroll témát dolgoztunk fel. Egy srác saját gyávasága miatt túlságosan fél egy lányt közel engedni magához, ezért szakít vele, amin a lány annyira megsértődik, hogy vadászni kezd rá, hogy megölje. A saját tinédzserkori töketlenkedéseinket és a felelősség elől való menekülést szerettük volna megidézni ezzel. Azzal, hogy megbántunk valakit, olyan sebeket okozhatunk amik nehezen gyógyulnak, és ameddig nem nézünk szembe ezzel, addig a múltunk hibáitól sem tudunk nagyon szabadulni.

 

A “Crying Mantis” hangszerelésileg is egy klasszikus rock nóta, ezúttal elhagytuk a YEWO-ra jellemző szintetizátor-kavalkádot, és vissza álltunk egy egyszerű dob-basszus-gitár felállásra, melyben időnként vendégszerepel csak az orgona, és egy pillanatra feltűnik Erdei Sári is a szaxofonon, akivel először a “Pretty Sailor” c. dalunkban kollaboráltunk!

  • YEWO - Crying Mantis
  • YEWO - Crying Mantis
2023/12/06