Együtt a siker felé
Nortyx logo
Bad Groovee - Hibátlan

Bad Groovee - Hibátlan

Hogyan jött létre a Bad Groovee?

2013 decembere. Túl vagyunk az ezüstvasárnapon. Mindenki lázasan készülődik - Mózes Zolee billentyűs és Csiki Antal basszusgitáros szintén. A karácsonyra. Is... és, ha már úgy hozta a sors és a Teremtő világháló-nomeg a lorentzi téridő transzformációja, a következő évet együtt muzsikálva, egy közös zenekarban kezdenék. Big bang theory!

Stílus, zenei ízlés nagyon egyforma: pop, csajok, satöbbi. Nick Hornby után "Szabadon": Pop, csajok, BAD GROOVEE!

Míg Csengeri Tamás es Rácz Áron pozíciója viszonylag gyorsan,2014 tavaszára megszilárdult, az énekesnői poszt hosszú évekig elég "Kaland"osan alakult. . .

A hónapok teltek, folyamatosan mentek a próbák, a próbákkal párhuzamosan pedig a castingok ...

...közben persze készültek az újabb es újabb Bad Groovee dalok!

2016 tavaszán érkezett hozzánk Rabkovács Péter szaxofonos, akivel a hangszerelésünk szépen kiteljesedhetett, és a zenei stílus is finomodott. Kialakult a hamisíthatatlan HungaroFanki.

Utolsóként Eszter csatlakozott a csapathoz. Vártuk már nagyon!

Kövendi Eszter hangja ékszer, hozzáállása profi - nagy öröm volt az egymásra találás. Olyannyira nagy, hogy szinte azonnal elkezdtük a közös stúdió munkát,és a zenekarba kerülése után 2017 késő nyara/koraőszétől már a HIBÁTLAN lemez anyagán dolgozhattunk gőzerővel.

2018.

"Itt volt a január, itt volt a február, elolvadt a fagylalt, elmúlt a nyár"

szeptemberre megszületett végre a 11 dalból álló Bad Groovee lemez, "Zakatol a funkee", a HungaroFanki !

...és a banda tovább folytatja, mert egy a szerelem: a zene. Zenélni márpedig muszáj, mert "Kell ez a szerelem".

Mit hallhatunk a Hibátlan című nagylemezen?

A Bad Groovee Hibátlan című albumának 11 tétele elég hosszú idő alatt készült el, mivel duplán került rögzitésre az anyag, ugyanis a stúdió munkák alatt énekesnőt váltott a zenekar.

Az első track: a "Zakatol a funkee" poppos/funkeys dallamai már előzetes promóként nyilvánosságra kerültek.

Az utána következő "Kell ez a szerelem" valamint "A legnagyobb kaland" kifejezetten sláger dalok, utóbbiból klip is készült.

Ez a három dal egyértelműen bemutatja a Bad Groovee stílusát: a táncolható tempók, domináns ritmikák, poppos dallamvezetések, a jól énekelhető refrének mind a zenekar által képviselt HungaroFanki jellemzői.

A "Szabadon" latinosabb hangulata után a "Nem szédültem el" egy hosszabb, a lemez legnagyobb terjedelmű dala, melyben minden zenész hosszabb-rövidebb ideig megmutathatja hangszeres tudását.

A "Gyere akkor is" hangulatában és tempójában a hagyományosabb funkyt idézi, majd az utána következő "Tea" és a "Ha nincs ló" szerzemények a zenekar szentimentálisabb hangvételű, líraibb énjét mutatják meg.

A "Funk (tedd fel a kezedet)" első ritmusai ismét a tempósabb dalokat idézi, fél-instrumentális felépítése egyedi az albumon.

A címadó "Hibátlan" egy viszonylag régebbi szerzemény újrahangszerelt változata, sorai között fontos gondolatok találhatóak dinamikus, táncolható közegbe bújtatva.

Utolsó az "Ezazadal" c. sláger opusz, ami egy igazi HungaroFanki esszencia, lényegében minden olyan elem fellelhető a dalban, ami magára a Bad Groovee zenekarra jellemző: erős basszus, ízléses hangszerelés, okos motívumok, jól énekelhető, slágeres refrén.Kövesd a zenekart: Facebook: https://www.facebook.com/badgroovee/

A hangfelvétel a Nortyx Hangstúdióban készült: https://hangstudio.hu/
Hangmérnök: Tóth Péter
Kiadja a Nortyx Records © 2018

Bad Groovee - Hibátlan című nagylemez meghallgatható, és megvásárolható a nagyobb digitális zenei áruházakban.

  • Bad Groovee - Hibátlan
  • Bad Groovee - Hibátlan
  • Bad Groovee - Hibátlan
  • Bad Groovee - Hibátlan
  • Bad Groovee - Hibátlan
  • Bad Groovee - Hibátlan
  • Bad Groovee - Hibátlan
2018/11/16
Cookie beállítások