Együtt a siker felé
Nortyx logo
Döbbenet - gaz

Döbbenet - gaz

Több mint egy év hallgatás után új stúdióanyaggal tér vissza a magát nemes egyszerűséggel „óbudai pamfletpunkként” definiáló zenekar, a Döbbenet. A három számos EP a Gaz címet viseli. Míg az előző két hanganyagra leginkább a kísérletező, útkereső hangzás volt a jellemző, addig ez a kislemez egy jóval érettebb, kiforrottabb anyag.

Az utolsó anyagunk – Örülj, hogy kiszolgálnak! – tavaly ősszel jelent meg. Ebből limitált példányszámban vinylt is nyomtunk, ami pár nap alatt fogyott el. Már éppen készültünk volna a koncertezésre, amikor beütött a vírus nyolcvanadik hulláma. Akkor jött a kényszerpihenő, aminek során elég sok minden megváltozott a zenekarban.” – mondta Bencze Tibor a zenekar basszusgitárosa és gitárosa.

 „A Gaz-t Érden vettük fel a Nortyx Stúdióban, ahol Tóth Peti keze alatt végre úgy szólalt meg a zenekar, ahogy azt korábban is szerettük volna. A Gaz 3 tételét zeneileg és szövegileg is komoly szintlépésként éljük meg. Persze kár volna tagadni, hogy minket megviselt a bezártság, ugyanakkor, mint az hallható lesz, jótékony hatással is volt ránk. Reméljük, ezt a hallgatóság is így értékeli majd. Egyébként a felvétel után sem unatkozunk, ugyanis már dolgozunk is egy újabb csokor vitairaton.

A Döbbenet stílusát nehéz pontosan behatárolni. Leginkább modern elemekkel vegyített, a hetvenes évek punk gyökereiig visszanyúló zenét játszanak, melynek középpontjában legtöbb esetben a basszusgitár áll. Az olyan, alapvetésnek számító nevek mellett pedig, mint például a The Stranglers vagy a Buzzcocks, rengeteg kortárs előadó is hatást gyakorol rájuk.

A Gaz című EP a zenekar harmadik stúdióanyaga. A 2016 óta aktív brigád soraiban a kezdetekben történt néhány tagcsere, a felállás azonban 2018 óta stabilnak mondható.

A zenekar tagjai: Ambrózy György – ének, dalszövegek; Bencze Tibor – gitár, basszusgitár, zene; Dajka Gábor – gitár, basszusitár; Keresztesi Áron – dobok; Takács László – billentyű

  • Döbbenet - gaz
  • Döbbenet - gaz
  • Döbbenet - gaz
  • Döbbenet - gaz
  • Döbbenet - gaz
  • Döbbenet - gaz
  • Döbbenet - gaz
  • Döbbenet - gaz
2021/10/07