Együtt a siker felé
Nortyx logo
Gedeon Reflects - Sokszor érzed úgy

Gedeon Reflects - Sokszor érzed úgy

2023. április 18-án jelent meg az Gedeon Reflects első stúdióalbuma,  amely a „Sokszor érzed úgy”címet kapta. A lemez az akusztikus melodikus vonal és a hard rock széles skálája között mozog. 

A "Sokszor érzed úgy" a zenekar első albuma. Ahogy az album címe is sugallja, a dalok főképp különféle érzések, hangulatok, lelkivilágok bemutatására törekszenek, amelyek foglalkoztatják a zenekart, illetve mások is átérezhetik. Esik szó az emberi kapcsolatok nehézségeiről, őszinteségről, célokról, elnyomásról, reményről, küzdelmekről és felszabadultságról is. 

Hangszerelésileg az album egyik végletét a Remény-kergető képviseli: klasszikus gitár, vonósok, zongora, ének-vokál. A másik véglet pedig a Sokszor érzed úgy, a maga keményebb torzított gitáros kíséretével. Az album összes dala eközött a két szélsőség között helyezkedik el valahol. Vannak dalok amik inkább lágyabbak, vannak, amelyek keményebbek, és úgy általában elmondható, hogy a dalokban ötvözve van a melodikusabb akusztikus hangzásvilág a rockzene elemeivel.

 

Az albumon 11 dal szerepel: 

 1. Őrület
 2. Sokszor érzed úgy
 3. Elég volt!
 4. Álltam már
 5. Kiakaszt
 6. Postcovid
 7. Ébren
 8. Remény-kergető
 9. Egyre és egyre
 10. Nem az a lány
 11. Visszatérő gondolat
 
 


Mit kell tudni a zenekarról?

A Gedeon Reflects zenekar 4 fiatal srácból álló formáció. Ebben a felállásban 2021 nyarán koncerteztek először, akkor még GAcoustic néven. A nevük első fele Andris vezetéknevéből ered, ő a zenekar fő dalszerzője, mélyhangú gitáros-énekes, egy saját akusztikus albummal (Hello, World! 2020). Mellette a rekedtes hangú Balázs gitáros-énekes is hoz időnként dalokat a zenekarba, illetve elsősorban ő segít Andrisnak finomítani a zenei ötleteit. A zenekar triolákat kedvelő dobosa, Isti, újabban már szövegíróként is jelen van a zenekar életében, és nem lenne teljes a hangzásunk Tomi virtuóz basszusjátéka nélkül. 

Dalaikban próbálnak elgondolkodtatni. A szövegek arról szólnak, hogy fiatalként próbálják felfedezni, és megérteni a világot: gondolkodnak, reflektálnak az élet dolgaira, szót ejtenek szeretetről, szerelemről, őszinteségről, vágyakról, célokról, az élet küzdelmeiről és örömforrásairól.

Tagok:
Gedeon András - gitár, ének, dalszerző
Kiss Balázs - gitár, ének
Kiss Tamás - basszusgitár
Megyeri István - dob/cajon

 

 • Gedeon Reflects - Sokszor érzed úgy
 • Gedeon Reflects - Sokszor érzed úgy
 • Gedeon Reflects - Sokszor érzed úgy
 • Gedeon Reflects - Sokszor érzed úgy
 • Gedeon Reflects - Sokszor érzed úgy
2023/04/20
Cookie beállítások