Együtt a siker felé
Nortyx logo
Kocka üstben főtt a nyáron örökölt barack

Kocka üstben főtt a nyáron örökölt barack

Minden évben a január az évnek az az időszaka, amikor a nagy decemberi roham után felfrissülve összegezzük az előző év eredményeit, és új álmokat, terveket szövögetünk. 2016 minden szempontból az eddigi legsikeresebb évünknek számít, boldogan osztjuk hát meg veletek, mi minden történt velünk.

Mennyi???

Az évet úgy kezdtük, hogy megterveztük a stúdió költöztetésének menetét. Mivel évek óta álmodoztunk már erről, azt szerettük volna, ha az új stúdióba érkezve mind a régi, mind az új ügyfeleknek leesik az álla. Nem titok: a „Wow” hatásra vágytunk. Miután sorra vettük a megvalósítandó folyamatokat, beszerzendő felszereléseket, körvonalazódott, hogy messzebbre próbálunk nyújtózkodni, mint ameddig a takarónk ér. Ezért úgy döntöttünk, hogy a költözést eltoljuk, és igyekszünk előteremteni a hiányzó összeget.

Megérett a barack!

A Barackmag zenekarral a stúdiónk megalapítása óta rendszeresen együtt dolgozunk. Idén megjelent első nagylemezük a Trottle Records kiadásában, és olyan nagyáruház polcain is találkozhatunk a lemezzel, mint pl. a Media Markt.
A pörgős, fúziós népzene modern és klasszikus hangszerek keveredésével garantálja, hogy nem maradsz a fenekeden. És ezt nem csak mi gondoljuk így, több rádió is játszani kezdte a dalaikat, és a Lángoló Gitárokon is ilyen elismerően írnak róluk: „…hangsúlyozom, funkban is ők a legjobbak most, amikor a vége felé eljutunk a banda nevét viselő, tehát definitív számig, mást se kívánunk, csak azt, hogy ennek kéne szólnia lépten-nyomon a rádiókból”.

 

Nyár, Vagner, Dalra magyar

Több éves közös munka végre meghozta a gyümölcsét, megtaláltuk azt a hangzást, amit a Vagner zenekar sokáig keresett, és ez meg is hozta az eredményét. Az „Annyi bánat” című daluk után a „Nyár” is felkerült az MR2 Petőfi rádió játszási listájára, majd a fiúk meghívást kaptak a Dalra magyar című műsorba is. A sikereik hatalmas energiákat adtak nekünk is, így vágtunk bele az új stúdió építésébe.

 

Ledöntjük a falakat!

Romboltunk, falakat vertünk szét, hogy helyettük másikat húzhassunk fel. Összebarátkoztunk a legjobb hangszigetelő anyagokkal, építettünk gipszkarton falat, gletteltünk, festettünk, szétszedtünk, összeraktunk, berendeztünk, elkészültünk. Mindent saját kézzel, őszinte lelkesedéssel, de kemény munkával. 

Először el se hittük, csak ámultunk nagy kerek szemekkel, annyira elégedettek voltunk. Majd amikor az újranyitás után az Ötvös Session Music csapata minket választott a Bahariya videoklipjének helyszínéül, megnyugodtunk: másnak is tetszik. ? 

A helyszínnel együtt a virtuális otthonunk is megújult: újragondoltuk a weboldalunkat, amely letisztult, átlátható és mobilbarát lett. Hétről hétre megújuló tartalommal, szakmai cikkekkel és zenei hírekkel várunk, hogy akkor is érdemes legyen velünk tartanod, ha épp két felvétel között vagy.

Mindeközben a nagyvilágban útra kelt az Örökségünk

Amíg mi a különböző szerszámok használatát gyakoroltuk, a PistiEst hatalmas sikert aratott határon innen és határon túl. Az „Örökségünk” címet viselő daluk, amely a magyar nyelv szépségéről és megőrzéséről szól, óriási mozgalmat indított el. Bárki elénekelhette egy videón a dalt, majd ezekből a videókból egy közösségi klip készült. A világ minden tájáról érkeztek felvételek, egy pillanatra összefogva ezzel a szétszóródott magyarokat.

 

Üst a gríz felett

Az első vendégek új helyünkön a Guruzsmás tagjai voltak. Népzenei dallamokon alapuló instrumentális folk-metált játszanak, és az album elkészülte után rögtön elindultak a siker útján. A finn Inverse Records kiadásában jelent meg a nálunk felvett lemezük, és több ország rádiója, és online rádiók is szívesen kezdték el játszani teljesen egyedi világú dalaikat. A külföldi sikerek természetesen itthon is visszhangot keltettek, a magyar rockzenei folyóiratok elismerően nyilatkoztak mind a felvételről, mind a zenéről. A Rozsdagyár értékelésében 2016 legjobb hazai rock/metál albumai között az előkelő ötödik helyet is megszerezték. Kell ennél jobb indítás? Reméljük minden nálunk készült felvétel hasonló utat járhat majd be!

 

Elmentek, visszatértek

Vannak zenekarok, akiknek elsőre nem tudjuk megtalálni a hangzását. Ők egy időre eltűnnek az életünkből, saját útjukat járják, kipróbálnak más stúdiót, más hangmérnököt. Az igazi öröm számunkra az, amikor ezek után visszatérnek, mert úgy gondolják, mégis velünk a legjobb dolgozni. Ilyen többek között a Bad Groovee is, akikkel most első teljes nagylemezük készítésébe kezdtünk. 

Bekockultunk

Ez történik, ha visszatér hozzánk a The Qbs. A srácokkal 2014-ben ismerkedtünk meg, a Zúzda tehetségkutató támogatása során. Az azóta elkészült számok most albummá értek, aminek befejezését egy fránya törött gitárnyak akadályozta meg. Pánikra nincs ok, így legalább még egyszer találkozhatunk velük egy gitárszóló erejére, aztán berobbantjuk a rakétáikat!

Mesés befejezés

Bogyó és Babócáról már mindenki hallott… Most itt az ideje, hogy Dédpapa és Dédmama is a köztudatba kerüljön! Ők szintén Bartos Erika, a Pro Familis-díjjal kitüntetett meseíró karakterei. És mi közünk van nekünk hozzá? A könyveket népszerűsítő reklám videó dalát nálunk rögzítette a Gyerek zenekar. Reméljük ez lesz minden pici új kedvence!

 

És hogy mit hoz a holnap? Tele vagyunk ötletekkel, és idén sem rettenünk meg a megvalósításuktól! Tarts velünk 2017-ben is, meneteljünk együtt a siker felé!  

  • Kocka üstben főtt a nyáron örökölt barack
2017/01/04