Együtt a siker felé
Nortyx logo
Köszönjük hogy velünk voltál 2020-ban is!

Köszönjük hogy velünk voltál 2020-ban is!

2020 egy különleges év volt mindenki számára! A negatív dolgok helyett, viszont érdemes visszatekinteni a rengeteg pozitívumra, amit a ti közreműködésetekkel érhettünk el! Idén hozzávetőleg 250 dal készült e l a stúdióban. Vannak köztük egyszerűbbek, de vannak igazán komoly trackek is! Ami még talán ennél is fontosabb, hogy Zenei kiadónk, idén rekord mennyiségű, 73 dalt adott ki és vett saját gondozásába! A zenei stílusok idén nagyban kavarogtak, de még mindig előnyben van a Rock, és a RAP minden más előtt… Találkozunk 2021-ben, és még durvábban fogjuk tolni az ipart!

BUÉK

Nézzük akkor részletesen mi is történt. 2020 Év elején elkészítettük a YEWO zenekar bemutatkozó EP-jét, amit a nemzetközi sajtó nagy lelkesedéssel fogadott. A legtöbb (több 10.000) hallgatójuk az USA-ban lett, de Anglia is vezető helyen van. Természetesen a magyar rádiók közül csak a rockra nyitottak játszották le 10-20 szor, de ezen már meg sem lepődöm.

Felvettünk egy már 30 éve megálmodott igazi klasszikus rock lemezt, a Reflex zenekarral, ami be is került a Spotify egyik szerkesztői listájába, így hatalmas lökést kapott a lemez és jöttek is a meghallgatások.

Befejeztük a Felezhetetlen nagylemezét, amiből egy dal instrumentálja egy német autóreklám zenéje lett, több rádió kezdte el játszani a dalokat, és felkerült egy dal a HallgassHazait spotify válogatásra.

A stúdió történetének eddigi legjobb rock lemeze is megszületett még az év első felében, ez a RockOut – Égi törvény volt. A dalokat folyamatosan pörgeti a Rocker Rádió, és videoklipek is készültek…

Nagy B. Alexanderrel befejeztünk egy nagyon látványos instrumental Rock lemezt, minden dalhoz stúdióklippel.

Régi kedvencünk, a the False zenekar új formációval érkezett a stúdióba, így egy új lendületes dalt vettünk fel, ami szintén bekerült pár listába a spotify-on, és a Rocker rádió is játszotta 2 hónapig rotációban.

Ötvös Gábor zeneszerző vezetésével létrejött a The CrossOvers zenekar, ahol komolyzenei darabok egyesülnek más stílusokkal. Külön öröm, hogy ebben az összeállításban én is helyet kaptam pár dalban, dobos és kísérő effekt poszton.

Untouchable a tőle szokásos lazasággal ontotta idén is a Bangereket, és még legalább 6 olyan dal van ami nem lett kiadva, de fel fogja robbantani a Youtube-ot!

A fenti lista közel sem teljes, rajtuk kívül rengeteg szuper produkcióval dolgoztunk, forgattunk, hangszereltünk, mastereltünk. Akiket semmiképpen nem hagynék ki a felsorolásból, és remélem hogy jövőre is találkozunk: mind/heart, Szellem, Varga Imi, Cartoon Baby, EzFight, Orsoia, FactoryStreet, Aznincs, Sins, Thétakert, Zsé, Somnumb, Nedin, Tény Jót, Gyerekzenekar, Inharmónia, Badgroovee, Nem is kérdés, Hesz Ádám, Füstös, Fényközpont, The QBS, Lopott idő, Chizy, Yanki, Success, Mr. Sec, MOLES, Strangers, Naja, DjQuill, Oláh Egon, Mate, Lilmark, Dominika, Ziad, Spirit of the soul, WW, Jampos, Ciro, Dewil, Zsófi, Fleky, Balatonvilágosi népdal kör, RUV, KurY, Csák István, Grimm, és még sokan mások…

 

A Nortyx csapatban is történtek változások idén, ugyanis korábbi hangtechnikusunk Ossó Balázs inkább a dalszerzői karrierjére fordítva minden energiáját elhagyta a csapatot, így a nyár a megfelelő hangmérnök megtalálásáról szólt. Hosszas interjúsorozatok után Tornai Zsolt, billentyűs dalszerző és zenész lett az új munkatársunk, aki új színt és lendületet hozott a stúdióba. Jelenleg egy jól futó Underground zenekar billentyűse, a MOOg szintik megfejtője, az analóg szintézis ismerője, és nem utolsó sorban lelkes felvevő és keverő hangmérnök.

  • Köszönjük hogy velünk voltál 2020-ban is!
2020/12/31