Együtt a siker felé
Nortyx logo
Mixing és mastering tanfolyamot indítunk a Nortyx-ban!

Mixing és mastering tanfolyamot indítunk a Nortyx-ban!

Szoktál keverni, de a végeredmény mégse lesz világszínvonalú? A mixeid kiegyenlítetlenül szólnak, vagy minden eszközön máshogy hallod őket? Szeretnél rendet tenni a fejedben, hogy mi fontos a keverésnél, és hogyan hozható létre egy ütős dal? Akkor ez a képzés neked szól!

Itt az ideje, hogy a legjobbaktól tanulj! Vezető hangmérnökünktől rengetegszer kérdezik, hogy vállal-e oktatást, de mindeddig erre csak egy nagyon szűk körnek volt lehetősége. Ha Te is szeretnél olyan mixet készíteni, ami tökéletesen kiegyenlített, mégis egyedi hangzású, akkor itt a helyed!

Studio 1

Megismerheted a mixelés alapszabályait, hogy mire érdemes figyelni, pontosan milyen eszközöket, és eljárásokat lehet alkalmazni, és természetesen pár trükköt, és fortélyt is elárulunk.

Gyakorlat központú oktatásról van szó, tehát nem csak beszélni fogunk a dolgokról, hanem mindent ki is próbálunk, megtekergetünk, meghallgatunk, és a folyamat bármely lépcsőjénél felteheted a kérdéseidet. A tanfolyam hangulatát, egy jó hangulatú közvetlen beszélgetésnek képzeld inkább, mint tanórának.

DAW független az oktatás, tehát nem kimondottan egy adott gyártó VST-it nézzük végig, hanem általánosságban beszélünk az adott célra való eszközökről.

Mixer 1

FIGYELEM! Nem az alapoktól kezdünk! Haladó szinten kell már átlásd a saját DAW-odat, vagy a keverőpultodat ahhoz, hogy valóban jól tudjunk haladni. Egészen konkrétan ismerned kell a többsávos felvevő rendszer felépítését. Ha már ott tartasz, hogy egymás felett vannak a sávjaid, de sehogy sem akar összeállni a mix, akkor van szükséged a mi segítségünkre.

Miért válassz minket? Erre egészen egyszerűen annyi a válasz, hogy hallgasd meg a referenciáinkat, és ha tetszik amit hallasz, akkor itt a helyed. Stúdiónkból hetente legalább 4-5 új zene jön ki, a legkülönbözőbb stílusokban. A nálunk kevert dalokat jelenleg is rádiók, tv-k játszák, és ami még ennél is fontosabb, több millió feletti megtekintéssel rendelkező dalunk is van, ami már egyértelmű bizonyítéka annak, hogy ha az alapanyag megfelelő, akkor ki tudjuk belőle hozni a maximumot…

ssl2

A stúdióban egy SSL SuperAnalogue summing mixer fogja össze a sávokat, valódi SSL Bus compressor dolgozik a master csatornán, de természetesen az InTheBox keverést is átrágjuk.

Az oktatás kis létszám mellett zajlik, mert így lehet csak igazán tanulni. Egyszerre maximum 4-5 hallgató lehet jelen a stúdióban. Az oktatás időtartama 8 óra, ami garantáltan elég arra, hogy a legfontosabb sarokpontokat kivesézzük, ami után már tovább tudod fejleszteni saját  képességeidet…

Tanfolyam ára 150.000 Ft. Időtartam: 1 nap (8 óra) 

A jelentkezés időpontjában (számla ellenében) 50.000 Ft előleg fizetendő átutalással. A tanfolyam díjának fennmaradó részét több részletben is lehetőség van befizetni, a lényeg hogy legkésőbb az oktatási nap reggelén a számlánkon legyen a teljes összeg (vagy hozd magaddal készpénzben).

Mire elég 1 nap? Meg fogok tanulni mixelni egyetlen nap alatt? Azt garantáljuk, hogy az elhangzottak alapján a következő mixed, már rögtön mérföldekkel jobb lesz mint az előző! Meg tudjuk tanítani az összes irányvonalat ami mentén egyre jobb mixeket tudsz majd készíteni, és évek múltán nem azt fogod hallani, hogy hát ez még mindig ugyanúgy szól, hanem azt, hogy egyáltalán hogy hallottad ezt még tavaly jónak? 8 óra bőségesen elég arra, hogy kis létszám mellett megtanuljunk mindent, ami egy tökéletes mixhez kell. Fontos hogy rengeteg új információt fogunk átadni, amit neked be kell tudnod fogadni, tehát nem árt ha jegyzetelsz, és kipihenten érkezel. A nap végére egy komplex képed lesz arról, hogy mitől lesz egy mix, jó mix.

Léteznek képzések ahol több napon keresztül kerülgetitek ugyanazt a témakört, de én a saját tanulmányaimból kiindulva, mindig akkor tudtam nagyot fejlődni, amikor közvetlenül valaki olyantól tudtam tanulni, aki nap mint nap az adott témával foglalkozik, és első sorban nem tanár. Általában ezek az emberek nem érnek rá sokat tanítani, mivel saját projektjeikkel, saját karrierjükkel vannak elfoglalva.

Mi kerül ennyibe ezen a tanfolyamon? Mindent meg tudunk neked mutatni, amiről a YouTub-on nem találsz anyagot, illetve ellentmondó anyagokat találsz csak. 13 év alatt kikísérleteztük a legjobb módszereket, és ezt a hatalmas tudást tudjuk átadni neked! Az értékes tudást pedig meg kell fizetni, ahoyg nyilván te is jól tudod hogy lehet venni mikrofont 3000 Ft-ért, 30.000-ért, és 3 millióért is. Mind a három működő mikrofon, de a minőség (a kapott tudás) összehasonlíthatatlan.

Választható időpontok:

 • Érdeklődj 2023. Szervezés alatt. Amennyiben szeretnél részt venni, kérlek írj emailt, és megszervezzük a következő időpontot.

Jelentkezési határidő: 2023 szervezés alatt

Jelentkezés: oktatas@nortyx.hu 

Mixing és mastering szuperintenzív tanfolyam a Nortyx-ban!
A tanfolyam témakörei:

 • Az alapok: Egy jó mix alapja a megfelelő felvétel. Megnézzük milyen követelményeknek kell megfelelnie a sávoknak, és hogyan készítsük elő őket keverésre.

  • A szoba felkészítése a keverésre.

  • Keverés előkészítés: Sávok editálása, szintek beállítása, hangszercsoportok összerendezése.

 • Effekt típusok, és működésük:

  • Compressor, EQ, Distortion, Reverb, Delay, Limiter, Auto-Tune stb.

 • Effekt jelutak: Pre/Post, insert vagy send.

 • A keverés maga (Főmodul): 

  • Frekvenciák és hangerők összehangolása.

  • Térbeli pozíciók meghatározása (Panorámázás)

  • Automatizálás

  • Párhuzamos (paralell) keverési technikák.

 • Keverés analóg, vagy virtuális analóg summing mixeren.

 • Mi történik a keverés után? A hangfájlok további élete.

 • Mastering: A kész mix elengedhetetlen, befejező lépése, a mastering.


Extrák, azaz mit kapsz még a pénzedért:

 • Napi ellátás az oktatási szünetekben: üdítőre és egy finom ebédre a vendégünk vagy.

 • Hozhatod a saját sávjaidat pendrive-on, amiket idő függvényében meghallgatunk, és elemzünk.

 • Adunk egy oktatási vázlatot, ami alapján könnyen felidézheted az itt hallottakat.

 • Megkaphatod egy itt felvett dal sávjait, amin utána gyakorolhatsz.

 • A csoport érdeklődésétől függően beszélhetünk felvételtechnikai kérdésekről is.


Ki tartja az oktatást?

Tóth Péter HangmérnökA stúdió tulajdonosa és vezető hangmérnöke, Tóth Péter, aki 13 éve dolgozik aktívan hangmérnökként, így már valójában mindennel találkozott, ami a zenei palettán fellelhető. 

 

Hasznos további tudnivalók:

Jelentkezz MOST a tanfolyamra!

 
 

 


 • Mixing és mastering tanfolyamot indítunk a Nortyx-ban!
2022/03/07