Együtt a siker felé

Jól jönne egy kis plusz pénz koncertre, hangfelvételre, vagy videoklipre? Itt van néhány tuti pályázat!

A Nemzeti Kulturális Alap idén is pályázatot hirdet, amellyel jelentős összegek zsebelhetőek be.

Az alábbi témákban igényelhető támogatás:

  1. Könnyűzenei hanganyag készítése, terjesztése
  2. Könnyűzenei képanyag készítése, terjesztése
  3. Magyarországi koncertek szervezése
  4. Külföldi fellépés magyar közönség előtt, magyarok által lakott területen

A pályázatokat elektronikus úton lehet benyújtani 2017. április 11-ig, 10000 Ft nevezési díj ellenében. A pályázatok leírásait megtalálod az alábbi linken: http://www.nka.hu/palyaztatas/konnyuzene

Ne gondold, hogy nincs értelme pályázni! Stúdiónkban már készült felvétel hasonló, pályázati úton nyert összegből. Nem lenne jó, ha a stúdiózás neked egy fillérbe sem kerülne? Keress minket bátran, és elkészítjük a hangfelvételre vonatkozó ajánlatunkat!

Kiadó (is) lettünk!

2017-ben megkezdte működését a Nortyx Records. Kizárólag a Nortyx Hangstúdióban készített felvételek esetén vállalunk kiadói tevékenységet, ezáltal szeretnénk támogatni azokat a tehetséges ügyfeleinket, akikkel a felvétel során kölcsönös szakmai megbecsülés alakult ki. Igyekszünk néhány terhet levenni a vállukról: rengeteg papírmunkát, az online zenei szolgáltatók megkeresését, hanglemez sokszorosítás feladatait, ezzel támogatva őket az előre jutásban. Átadjuk tapasztalatainkat, és minden tőlünk telhetőt megteszünk a zenekarok és előadók promótálása érdekében.

Tanulni, fejlődni mindig érdemes!

Legfrissebb cikkeinkben törekszünk olyan témákat feldolgozni, amelyek segíthetik a zenekar életét, fejlődését. Stúdiózás közben érkezett hozzánk a kérdés, hogy szerintünk hogyan érdekes beénekelni, ezért gyorsan billentyűzetet ragadtunk, és elkezdtük a beénekléssel és hangképzéssel foglalkozó sorozatunkat.

Hogyan kell beénekelni? - Nortyx Hangstúdió

Hogyan kell beénekelni? - 1. rész

Az első részben egészen az alapoktól indulunk, és átnézzük a hangképzésen részt vevő szerveket, és magát a folyamatot, azaz megismerjük az énekes hangszerét. Adunk pár tanácsot, amit érdemes minden énekléskor szem előtt tartani, így óvva, fejlesztve hangunkat.

 

Hogyan kell beénekelni? - 2. rész

A második részben már sokkal gyakorlatiasabb vizekre evezünk, különféle gyakorlatokkal segítünk, hogy elsajátítsd a helyes testtartást, amely a laza, görcsöléstől mentes éneklést teszi lehetővé. Lépésről lépésre végigvesszük, hogyan érheted el, hogy a légzésed is helyes legyen, táguljon a tüdőd, ezáltal magabiztosabban, és teltebben énekelhess.

További szakmai cikkeket is találhatsz Blogunkban, érdemes hetente–kéthetente visszanézni, mert a zenekart általánosságban érintő témáktól az téma-specifikus olvasmányokig minden megtalálható. Ha most még nem, akkor az elkövetkező időszakban mindenképp!

Mennyi az annyi? – avagy kalkuláld ki a hangfelvétel árát személyre szabva!

Ha még nem jártál stúdióban, nehéz előre tudnod, hogy egy-egy dal felvétele mennyi időt fog igénybe venni, azaz órabéres stúdiók esetén nem tudsz előre kalkulálni a költségekkel.

Persze vannak olyan stúdiók is, ahol számonként határozzák meg az árat, de az esetek többségében itt is megtalálható az apró betűs részben, hogy mennyi idő alatt kellene végezned a nyersanyag felvételével.

Igen ám, de az egyik zenekar 3 fős, a másik meg 6, van, ahol csak egy énekes van, és van olyan zenekar is, ahol egy tag számos hangszeren játszik és énekel. Arról nem is beszélve, hogy eltérés mutatkozik az egyes hangszerek felvételének átlagos idejében is. Könnyen belátható, hogy egy szám felvétele nem tud ugyanannyiba kerülni az egyik esetben, mint a másikban.

  Árkalkulátor - Nortyx Hangstúdió

Stúdiónkban lehetőség van órabérre dolgozni, a kalkulátor segíthet neked kiszámolni, hogy mennyi időre foglalj. De ha számodra szimpatikusabb, ha előre tudsz tervezni a költségekkel, és inkább projekt áron dolgoznál, akkor ehhez jó kiindulási alap lehet a kalkulátorunk, hiszen a végén lehetőséged van az űrlap alapján ajánlatot is kérni. Az általad leírt elképzelések alapján készítünk egy hivatalos árajánlatot, és ha sikerül megegyeznünk, már indulhat is a felvétel!

Légy a vendégünk!

Hangstúdió nyílt nap - 2017.02.07. - Nortyx Hangstúdió

Megtévesztő az esemény neve: „Nyílt nap”. Szeretnénk lehetőséget biztosítani azoknak, akik még nem ismernek minket, hogy bekukkantsanak a mi kis családias világunkba. De régi barátaink is hiányoznak, és őket is szívesen látnánk, hogy elmeséljék, mi történt velük, mióta utoljára nálunk jártak.

Szóval szeretnénk veled beszélgetni célokról, tervekről, úgy hogy közben nem ketyeg az óra. Gyere ha még nem voltál, és gyere ha mi is hiányzunk egy picit!

A következő időpont, amikor ezt megteheted: 2017. április 4. Érkezz bármikor 16 és 20 óra között!

Egyszerűen imádjuk, hogy…

nem hagytok minket leereszteni!

Az előző hónapban abszolút teltházzal működtünk, és a naptárra nézve hasonlóan izgalmas időszak vár ránk. Szuper dalok vannak készülőben, már alig várjuk, hogy meghallgasd a végeredményt!

Több projektünk is a végéhez közelít: nemsokára Bad Groovee és Besebabák nagylemez.

Nálunk járt a Rock Memories, akiknek stúdió klipet is készítettünk. Óriási öröm számunkra, hogy néhány nap alatt 2000 felé ért a nézettségi mutatója!
RockMemorieS stúdió klip - Nortyx Hangstúdió 2017
Megkezdtük a munkát többek között a Subcortic és a DAN tagjaival is.

Túl vagyunk egy teltházas lemezbemutató koncerten a PistiEst zenekarnak köszönhetően.

PistiEst - Útkereső lemezbemutató koncert - Nortyx Hangstúdió 2017

Nem tudjuk szavakba önteni, hogy mennyire hálásak vagyunk, hogy ilyen színesek a mindennapjaink! Köszönjük!

Tóth Péter (hangmérnök)