Együtt a siker felé
Nortyx logo
Nortyx hangstúdió, ahol a varázslat történik!

Nortyx hangstúdió, ahol a varázslat történik!

A Nortyx hangstúdióban 2009 óra várjuk a feltörekvő, és már befutott zenekarokat, hogy rögzítsétek azokat a bizonyos dallamokat, amik ott zakatolnak a fejetekben. Tóth Péter a stúdió tulajdonosa, és vezető hangmérnöke mutatja be a stúdiót, és a tökéletes hangfelvétel titkát.

Hangstúdiónk a legkülönbözőbb zenei stílusokban mozog, de természetesen mindig vannak húzó zenei irányzatok. Manapság leggyakrabban klasszikus rockot, punk rockot, altert, Hip-Hop-ot, Trap-et, és Metalt veszünk fel. Mivel a stúdióban 2 hangmérnök dolgozik felváltva, akiknek a zenei ízlése eltér egymástól, ezért jól lefedjük a teljes hangszeres, és elektronikus zenei piacot.

A stúdióban legjobban azt preferálom, ha a zenekar sávonként, egymás sávjaira építkezve veszi fel a dalát, mert úgy lehet a legjobban figyelni az apró részletekre, és így lehet elérni a megálmodott Radio-Ready hangzást, de néha előfordul hogy egy időben rögzítünk, ha a zene megköveteli ezt. Az egyidejűleg rögzíthető sávok száma 24, így egy fullosan bemikrofonozott dob, és két gitárláda mellett is jut még bőven hely egyéb hangszereknek. 

Törekszem arra, hogy kizárólag legendás, vagy nagyon ígéretes stúdió vasakon, és hangszereken dolgozzunk, mert így tudom garantálni, hogy a hallgatóság azt a soundot kapja, ami a legnagyobb top előadóktól már megszokott. A legjobb Industry Standardnek számító mikrofonokkal, és előfokokkal dolgozunk, mert ez az ami alapjaiban meghatározza egy felvétel minőségét. Mind e mellett fontosnak tartom, hogy soha ne már korábban kifőzött, vagy top hangmérnökök által összeállított presetekből dolgozzunk, hanem inkább minden zenekarnak a saját soundját találjuk meg!

Amikor 2009-ben elindítottam a hangstúdiót, az volt a célom hogy minél több lelkes zenekar jusson hozzá tökéletes minőségű felvételekhez, elérhető áron. El kellett telnie öt évnek, mire elkezdtek jönni a sikerek, de mára már sok rádió és TV játssza a számainkat, és a streaming oldalakon is bele tudunk kerülni a top felkapottak közé, ami azt jelenti, hogy jó úton járunk. 2019-ben felturbóztuk a stúdió hangszer és erősítő parkját, így már a zenekarnak dobszerkót, és gitárerősítőt se kell hoznia, mivel nálunk garantáltan megtalálja azt, amit keres. Van itt egy Yamaha Recording Custom dobfelszerelés, full csöves Peavy (5150) és Marshall erősítők, Avalon és ISA előfokok az énekesnek, és még rengeteg élvonalbeli hardwer.

A stúdió ügyfelei azt szokták mondani, hogy mindig olyan mintha hazajönnének hozzánk, és erre nagyon büszke vagyok. Olyan inspirálóan profi, és egyben családias környezetet tudunk teremteni, ami minden nálunk rögzítő zenekart hozzánk köt, jó hosszú időre. Nincs dohos pince, fűtetlen feljátszó helység, és hasonló negatív tényezők, amik gátolnák a zenészeket a művészi kibontakozásban. A stúdió minden helyisége klimatizált, hangmérnökeink türelmesek, és jól képzettek, van konyhánk, hűtőnk, kényelmes kanapénk, és egy hatalmas udvarunk, ahol ki lehet szellőztetni a fejben feltorlódó hangjegyeket J. Mindezt a zajos Főváros pörgésétől pont annyira messze, hogy az autók zúgását a madárcsicsergés váltsa fel, de annyira közel, hogy ne kelljen fél óránál többet utazni.

2019 Novemberében megnyitottuk az editing room-ot, ahol lehet az elkészült anyagokon utómunkázni, amíg a fő stúdióban megy a felvétel. Az editing roomban ugyan az a lehallgató rendszer van (Yamaha NS-10M), így garantált, hogy ugyan azt halljuk itt mint kint. Természetesen az anyagok végleges mixelése és masterelése a nagy stúdióban történik. Ezzel a tőlünk megszokott 2 hetes határidővel tudunk vállalni több anyagot.

És hogy mi a tökéletes hangfelvétel titka? A fentiek egyidejű megléte, azaz a megfelelő zenész, a megfelelő hangszerrel, inspiráló környezetben, profi hangmérnöki segítség mellett.


Ha te is szeretnél nálunk rögzíteni, akkor itt az ideje időpontot foglalni!


  • Nortyx hangstúdió, ahol a varázslat történik!
  • Nortyx hangstúdió, ahol a varázslat történik!
  • Nortyx hangstúdió, ahol a varázslat történik!
  • Nortyx hangstúdió, ahol a varázslat történik!
  • Nortyx hangstúdió, ahol a varázslat történik!
2020/10/25