Együtt a siker felé
Nortyx logo
Pablo Chandez - Lent

Pablo Chandez - Lent

1. Lent
2. A naiv lány dala
3. Szúnyogok
4. Újra

 

A Pablo Chandez zenekar a csepeli bunkerpop stílus megteremtője. A számokat átjárja az indusztriál életérzés, a magyar rögvalóságból virágzó fantázia. Dalaik olyan hangulatokat ragadnak meg, amikben mindannyiunknak volt már része. Vallanak az elhagyatottságról sorozatos szerelmi csalódások után, függőségek szorításáról, de arról is, milyen nagyszerű dolog egy apró csodát megosztani a világgal.  

A banda a gitáros Tóth Attila és a basszusgitáros Juriga Dávid kezdeményezésére alakult. Gimnáziumi jóbarátok és mindketten zenebolondok, a közös alkotómunka így kézenfekvő volt. Hozzájuk csapódott 2016-ban a szintén csepeli, szintén Jedlik-es Kónya Gábor dobos, és a nyíregyházi származású, de egyetemet már Budapesten végzett Sinka Fruzsina énekes. A zenekar hangzása 2018-ban lett teljes Feller Tímea hegedűssel, akit egy koncerten a közönség soraiból csábított el a „Pablo”. Véletlenül (?) az összes tag mérnök, és mindannyian tanultak klasszikus, és/vagy könnyűzenét.

Az első évek ennek a sokrétű zenei előképzettségnek és inspirációnak a koherens egységgé formálásával teltek – így született meg végül a „bunkerpop” stílus, és a „Lent” című kislemez.

A zenekar nagy erőkkel dolgozik első nagylemezének kiadásán, belső információként elárulták, hogy már csőben van több új szám, néhánynak már a stúdiófelvétele is elkészült. Évente 4-5 koncertet adnak, jellemzően Budapest kult koncerthelyein. Ha figyelitek az oldalukat, olyan helyeken találkozhattok velük, mint a Dürer, a Gólya, az Ellátóház, vagy az Auróra. 

 

A Pablo Chandez - Lent című kislemez meghallgatható, és megvásárolható a nagyobb digitális zenei áruházakban.

A hangfelvétel a Nortyx Hangstúdióban készült: https://hangstudio.hu/
Kiadja a Nortyx Records © 2019

  • Pablo Chandez - Lent
  • Pablo Chandez - Lent
  • Pablo Chandez - Lent
  • Pablo Chandez - Lent
  • Pablo Chandez - Lent
  • Pablo Chandez - Lent
  • Pablo Chandez - Lent
2019/10/16