Együtt a siker felé
Nortyx logo
Inharmónia - Önszabotázs

Inharmónia - Önszabotázs

2020 egy nagy mérföldkő volt a zenekar életében, hiszen ekkor jelent meg a Kábítószerelem EP. A világban ebben az időszakban jelentős változások mentek végbe, nálunk is történtek meghatározó módosulások. A banda dobosa, illetve nem sokkal később gitárosa magánjellegű okok miatt kilépett a zenekarból. Egy csapat életében mindig nehézséget jelent a csapatösszetétel megváltozása, ám a mi esetünkben szerencsére gördülékenyen zajlott ez a változás, hiszen a dobok mögé a frontember (Széll Szilárd János) gyermekkori barátja (Debreceni Máté Bence) került. Szoros ismeretségek révén került közénk az új gitáros (Peták Szabolcs), akivel azonnal megtaláltuk azt a bizonyos közös hangot. Rendkívül jó hangulatban teltek így a próbák, a próbák utáni bulik felejthetetlenné, vagyis, szerencsére felejthetővé váltak. Az összhang miatt produktív folyamatoknak lettünk részesei, ez idő alatt rengeteg új ötlet kapott szárnyra, számos koncertélmény kovácsolt össze bennünket. Ennek az időszaknak köszönhető a legújabb EP kislemezünk megszületése. Körülbelül 2 éves munka után 5 szám került a lemezre, a dalok az életünkről, a bulizásról, testünk, lelkünk nagy kérdéseiről szólnak. Azt gondoljuk, hogy mindenki életében létezik olyan korszak, melyben saját maga alatt vágja a fát, többek között ez a fajta útkeresés is megjelenik az EP témáiban. Ez a gondolat ihlette az

Önszabotázs EP címet. Fontos, hogy minden művészeti alkotásban önazonosságra találjon a befogadó, örömmel, átérzéssel tudja magáévá tenni a művet, jelen esetben a zenét. Zenei stílusunk az első kislemezig könnyen definiálható pop-punk volt, ezt kiegészítve az Önszabotázs EP-n már hallhatóak rockosabb és metálosabb motívumok is.

Az EP stúdiófelvétele előtt Szabi elhagyta a zenekart, így Szilárd párhuzamos zenekarából Máté Balázs segített bennünket a stúdiózás alatt. Balázzsal sikerült megteremteni a jó hangulatú együttműködést, barátokká váltunk, ezért nem is volt kérdés, hogy ebben a formációban folytatjuk a közös zenélést. Az Önszabotázs EP decemberben fog megjelenni a különböző streaming platformokon (Spotify, YouTube, AppleMusic, stb.).

A 2024-es év elején fogjuk bemutatni az új kislemezünk anyagát. Az év hátralevő részében szeretnénk nem csak Budapesten, hanem vidéken is koncerteket adni. Természetesen nekünk is nagy álmunk egyszer egy fesztiválon megmutatkozni, a színpad oldaláról is bepillantást nyerni a fesztiválok életérzésébe.

Sok-sok új dalkezdemény kavarog a fejünkben, amelyeket szintén 2024-ben szeretnénk befejezni, színpadra, stúdióba vinni.

A zenekari próbák, a koncertek, az alkotói folyamatok, az együtt töltött idő kikapcsolódást, lelki feltöltődést jelent számunkra. Bízunk benne, hogy Ti is megtaláljátok önmagatokat a zenénkben.

 

  • Inharmónia - Önszabotázs
  • Inharmónia - Önszabotázs
  • Inharmónia - Önszabotázs
  • Inharmónia - Önszabotázs
  • Inharmónia - Önszabotázs
2023/12/06